Arieșeni

 

Arieșeni este un sat în partea de nord-vest a județului Alba, în Munții Bihorului. Este reședința comunei Arieșeni, Transilvania, Romania.

Arieseni este o minunata statiune din judetul Alba, situata in muntii Bihor, la o altitudine de aproximativ 1000m, ce dispune de un aer curat, creste muntoase si peisaje pitoresti. Datorita numeroaselor obiective turistice, tot mai multi turisti calca pe aceste meleaguri, an de an, fiind foarte incantati de ceea ce ofera statiunea Arieseni: restaurante, cazari, obiective turistice si multe altele.

 

Statiunea montana dispune de patru partii naturale pentru practicarea sporturilor de iarna, dotate cu sistemul de teleschi si instalatie de nocturna.

Statiunea dispune de importante obiective turistice. Amintim aici cele mai importante: Ghetarul ScarisoaraPestera Ursilor - o mare parte din aceasta a fost declarata rezervatie stiintifica, Ghetarul Vartop, Pestera Focul Viu, Pestera Huda lui Papara - este deosebit de spectaculoasa datorita formatiunilor intalnite aici, Cetatile PonoruluiGroapa RuginoasaRosia Montana. De asemena se pot vizita in apropiere manastirile Lupsa si Posada.


Taguri:

 
 
 

3 Comentarii

 
  1. [...] Vârtop 2 se afla in Arieseni, judetul Alba, Transilvania, [...]

  2. [...] Vartop I de la Arieseni, judetul Alba, Transilvania, Romania, este foarte cautata, deoarece beneficiaza de zapada pe toata [...]

  3. [...] pe timpul sezonului rece, daca stratul de zapada nu este foarte mare, accesul facandu-se dinspre Statiunea Arieseni. Foarte aproape de aceaste locatie se gasesc si alte obiective turistice ce pot fi vizitate, [...]

 

Lasati un comentariu