Brasov

 

Brasov

Brasov reprezinta unul dintre cele mai importante orase culturale si istorice din Romania. Aceasta localitate este resedinta judetului Brasov si un punct de plecare catre alte destinatii deosebite din Romania, cum ar fi Maramures, Marea Neagra, Bucovina, muntii Carpati sau zona cetatilor dacice din Tara Hategului. Cea mai buna vedere asupra orasului se poate obtine din varful muntelui Tampa (960m), unde se poate ajunge cu telecabina sau pe jos.

Atestat documentar in 1235, Brasovul s-a bucurat de-a lungul timpului de numeroase privilegii oferite de domnitorii tarilor romane, fiind unul dintre orasele cele mai importante din Transilvania si datorita pozitiei geografice. Devenit un centru mestesugaresc infloritor, Brasovul a fost transformat in cetate, cu ziduri, bastioane, turnuri de supraveghere si de paza. Astazi, cele mai multe dintre turnuri au fost transformate in muzee, ce se pot vizita contra unor sume modice (intre 1,5 si 5 lei).

 

Desi a fost supus de-a lungul anilor mai multor atacuri si incendii, Brasovulse prezinta astazi ca un oras infloritor, ce a pastrat din arhitectura si farmecul vremurilor trecute.

Centrul istoric este renumit pentru multitudinea de edificii si obiective turistice de mare vechime, precum: Biserica Neagra, Biserica Sfantul Nicolae, Prima Scoala Romaneasca, Turnul alb, Turnul negru, Piata Sfatului, Poiana Brasov.

Stațiunea de iarnă Poiana Brașov se află la 12 km distanță de centrul municipiului, dispunând de o infrastructură dezvoltată pentru practicarea sporturilor de iarnă.

Patron al orașului este considerată a fi Fecioara Maria. Statuia acesteia se află pe unul dintre contraforturile Bisericii Negre, îndreptat spre Casa Sfatului, având stema Brașovului sculptată dedesubt în relief.

Brașovul este cunoscut și datorită Festivalului Internațional „Cerbul de Aur”, ce se ține aproape în fiecare an în centrul orașului. Acesta a avut pe scena sa nume celebre precum Tom Jones, Coolio, Ray Charles, Pink, Kylie Minogue sau Christina Aguilera.


Taguri:

 
 
 

3 Comentarii

 
  1. Sighişoara spune:

    [...] cea dintre breslele din diferite orase era de-a dreptul crancena. De exemplu, daca lacatusii din Brasov aduceau la targul din Sighisoara “lacate si broaste proaste”, lacatusii sighisoreni [...]

  2. [...] la Predeal catre Brasov, pe DN1, in localitatea Timisul de Jos facem dreapta pe pod si mergem cca 1 km pana la cabana. De [...]

  3. [...] este biserica parohială a Bisericii Evanghelice C.A. din România. Situată în centrul municipiului Brașov, edificiul a fost construit în jurul anului 1380 în stil gotic. Biserica, inițial catolică, [...]

 

Lasati un comentariu