Cascada Balea – Sibiu

 

Cascada Balea, denumita si Urlatoarea Balei, este situata pe raza judetului Sibiu, Transilvania, Romania, in Muntii Fagaras, intre Varful Negoiu si Varful Moldoveanu. Cascada Balea se afla la o altitudine de 1.234 metri, marcand treapta inferioara a “circului glaciar Balea”, iar mai sus de aceasta se ajunge la Lacul Balea, situat la o altitudine de 2.034 metri. Cascada se afla langa soseaua DN 7C - Transfagarasan, pe cursul raului Balea.

Cascada Balea este recunoscuta ca fiind cea mai mare cascada in trepte din Romania, unde apa cade de la o inaltime de 60 metri. Acest spectacol al apei poate fi admirat atat de la nivelul solului ( la baza cascadei se ajunge pe traseul de 50 minute marcat cu punct rosu ce incepe de la Cabana Balea Cascada), cat si de la inaltimea telecabinei ce urca de la cabana Balea Cascada pana la Balea Lac.

 

Privelistea este extraordinara din telecabina, zona si peisajul fiind cu siguranta dintre cele mai frumoase din Romania. Este o destinatie de vacanta excelenta atat pentru iubitorii concediului activ (cu drumetii si practicarea sporturilor de iarna si nu numai) dar si pentru persoanele care cauta un concediu relaxant in mijlocul naturii.

Turistii sositi in zona turistica Balea se pot caza la “Cabana Balea Cascada” de pe Transfagarasan.


Taguri:

 
 
 

0 Comentarii

 

Lasati un comentariu