Castelul Fermecat – Craiova

 

Castelul Fermecat se afla in Craiova, judetul Dolj, Oltenia, Romania.

Castelul Fermecat a fost ridicat în apropierea Podului Suspendat din Parcul Romanescu, la scurt timp după inaugrarea acestuia. În anii comunismului, clădirea a fost transformată în restaurant, iar dupa Revoluţie a funcţionat ca un bar.

Construit în stil romantic, castelul are o suprafaţă de aproape 110 metri pătrati şi a reprezentat cândva un punct de reper pentru craioveni şi turişti. Ruinele castelului au devenit între timp obiectiv turistic.

Castelul Fermecat din Parcul “Nicolae Romanescu”, monument de gradul I, se afla pentru moment in proprietate privata iar Primaria Craiova incearca sa reintre in posesia acestuia pentru a-l reabilita. Sper ca vor reusi cat mai repede pentru ca acesta sa devina un adevarat obiectiv turistic.

Pana atunci, castelul poate fi vazut doar din exterior.


Taguri:

 
 
 

3 Comentarii

 
  1. Florin spune:

    Foarte bun articolul, si intotdeauna m-au intersat detalii despre evenimente turistice noi.Nu sunt foarte muti cei ce vorbesc in articolele lor despre posibile destinatii. Mai asteptam articole de acest gen.

  2. elena spune:

    din ce perioada este?

  3. alina spune:

    Nu prea sunt multe date despre el, dar castelul a fost construit odata cu Parcul Romanescu din Craiova. Construcţia parcului a început în anul 1897 şi a fost inaugurată în 1903.

 

Lasati un comentariu