Castelul Foisor – Sinaia

 

Castelul Foisor este situat in Sinaia, judetul Prahova, Muntenia, Romania,  in apropierea Castelului Pelisor.

Castelul Foisor este un obiectiv turistic foarte bine securizat, unde sunt cazati inalti oficiali care merg pe Valea Prahovei. Nu este deschis publicului, fiind destinat exclusiv activitatii de prezentare si protocol.

Situat langa Castelul Pelisor, Castelul Foisor a fost initial cabana de vanatoare a regelui Carol I. Datorita faptului ca a fost terminat inaintea Castelului Peles, familia regala, Carol I si Elisabeta, precum si Ferdinand si Regina Maria au locuit o perioada aici, pana in anul 1883, cand a fost terminata constructia Pelesului. Fapt ca Castelul Foisor a fost initial cabana de vanatoare a regelui Carol I, acesta i-a acordat denumirea de “Casa de Vanatoare Foisor”.

In Foisor se naste regele Mihai (1921), fiul lui Carol si al Elenei.

 

Chiar si Carol al II-lea a locuit in Castelul Foisor, in perioada 1930-1940, cat timp a fost Regele Romaniei, exceptand anii 1932 si 1933, cand casa de vanatoare a suferit un incendiu. Actuala cladire a fost reconstruita in aceasta perioada, urmand ca in timpul dictaturii comuniste sa mai fie completata cu o aripa.

Cladire impresionanta are 42 de incaperi. Structura cladirii ce reuneste o serie de birouri, saloane si sufragerii elegante, precum si o sala de teatru ofera atat posibilitatea rezervarii de spatii private pentru intalnirile de afaceri precum si pe cea a utilizarii unor vaste spatii comune pentru desfasurarea de seminarii sau mese rotunde.

Castelul Foisor din Sinaia este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Valea Prahovei, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.


 

Taguri:

 
 
 

1 Comentarii

 
 

Lasati un comentariu