Cheile Somesului Cald – Muntii Apuseni, Bihor

 

Cheile Somesului Cald, denumite si Bazarul Somesului, datorita fragmentarii accentuate, sunt localizate in Muntii Bihor, in zona carstica Padis, judetul Bihor, Crisana, RomaniaCheile Somesului Cald reprezinta o atractie naturala cunoscuta ca fiind una dintre cele mai pitoresti regiuni din regiunea Muntilor Bihor.

Descriere Cheile Somesului Cald

Desfasurate pe aproximativ 3 km, cheile s-au format pe cursul superior al raului, fiind dominate de prezenta unor abrupturi impresionante, ce masoara mai mult de 100 metri inaltime. Prima portiune a cheilor se desfasoara pe o lungime destul de mica, la iesirea raului din Cetatea Radesei, o pestera incantatoare, iar cea de-a doua portiune se intinde pe o lungime de aproape 2 km, intre Poiana Radesei si Abruptul Capitei. Poiana Radesei este locul de popas al turistilor ce strabat Cheile Somesului Cald.

Intregul traseu al Cheilor Somesului Cald este destul de greu de parcurs in totalitate, atat datorita lungimii pe care se intind cheile, cat si datorita denivelarilor si a portiunilor abrupte ce caracterizeaza aceasta intreaga zona.

 

Tot efortul este insa recompensat de frumusetea cascadelor, a pesterilor, canioanelor si a punctelor de belvedere inalnite pe parcursul cheilor.Traseul ce strabate Cheile Somesului Cald este marcat cu Punct Rosu si poate fi urmat si iarna, insa cu greu, din cauza zapezii si a ghetii, care fac foarte grea deplasarea printre abrupturile din zona.


 

 

 

Taguri:

 
 
 

0 Comentarii

 

Lasati un comentariu