Colibița – Bistrița-Năsăud

 

Colibița este un sat din cadrul comunei Bistrița Bârgăuluijudețul Bistrița-NăsăudTransilvaniaRomânia.

Localitatea este așezată pe Valea Bistriței, între Munții Bârgău și Munții Călimani.

La iesirea din Bistrita Bargaului drumul incepe sa urce serpuind, peisajul devenind din ce in ce mai salbatic. La vreo 7 Km de Bistrita Bargaului, apare barajul de acumulare si lacul Colibita  lung de 7 kilometri cu mici insule. Privind de la baraj nu reusesti sa zaresti decat o parte a lacului care este destul de mare , un ” mic ” ocol al acestuia durand 2 ore cu masina, bineinteles admirand frumusetile naturii ce te inconjoara, iar in zare poti zari muntii ce strajuie lacul : Strunioru si Bistricioru. Zona, mai putin cunoscuta noua, este extrem de apreciata de turistii straini, pasionati de sporturi extreme.

 

Statiunea oferă vaste posibilități de destindere pentru iubitorii muntelui, în orice anotimp: excursii, drumeții (Tăul Zânelor, izvorul de apă minerală Borcut, trasee montane – traseu marcat de 3,5 ore pâna în Vf. Bistricioru, Castel Dracula lângă Pasul Tihuța – 1100 m alt), ciclism montan, caiac, alpinism, pescuit (păstrăv, clean, caras – în lacul Colibița), plimbări cu sania etc.

Desi zona este salbatica, gasiti cazare fara probleme, de la 60 de lei pana la 150 pe noapte.

Turistii straini au cumparat deja zeci de parcele pe unul dintre maluri, semn ca in curand prea putini vor mai vorbi romaneste.

 


 

Taguri:

 
 
 

0 Comentarii

 

Lasati un comentariu