Lacul Vulturilor – Buzau

 

Lacul Vulturilor (denumit și Lacul Fără Fund) este un lac periglaciar aflat în Munții Siriului, la o altitudine de 1.420 m, în apropierea localității Gura Siriului din comuna Siriujudețul Buzău, MunteniaRomânia. Adâncimea sa maximă este de 2,5 m.

Lacul Vulturilor sau Lacul fără Fund se găsește pe partea estică a versantului Mălâia, la altitudinea de 1.420 m, în Munții Siriului. Cele două nume ale acestui lac provin din două legende. I se spune Lacul Vulturilor deoarece aici, conform unei legende, consemnată de Alexandru Vlahuță în cartea sa România pitorească, lacul ar fi un loc unde vulturii

 

veneau primăvara să-și învețe puii să zboare.

Numele de Lacul fără Fund provine dintr-o altă legendă, despre un cioban care și-a lăsat turma de mioare, a aruncat bâta în apa lacului și a plecat. După un an de peregrinări, ciobanul și-ar fi regăsit bâta în apele Dunării și mistuit de dorul mioarelor și a locurilor natale, se întoarce acasă.

La Lacul Vulturilor se poate ajunge prin Valea Neagra pe un traseu de 3 ore. Pe un versant stâncos din apropiere se găsește singurul loc din Munții Buzăului unde pot fi văzute capre negre. Traseul începe la Gura Siriului (520 m), trece prin valea Milea și ajunge la Lacul Vulturilor.

De acolo, continuă spre Poarta Vânturilor (1.490 m) apoi spre valea Urlătoarea–valea Crasna și se termină în localitatea Crasna (570 m). Traseul este marcat cu un triunghi albastru și parcursul său total durează 7-8 ore.


Taguri:

 
 
 

1 Comentarii

 
  1. laura spune:

    Coplesitoare imagini in tara noastra! Mi-ar placea sa ajung si acolo in vara aceasta. Sper sa ajung sa vad cat mai multe zone din Romania.

 

Lasati un comentariu