Mina Trotuş – Bacau

 

              Mina Trotuş (Salina Targu Ocna)  este localizata in judetul Bacau, la nord de orasul Targu Ocna (1.5 km de Primaria orasului), Moldova, Romania.
Mina Trotuş (Salina Targu Ocna) a fost deschisa pentru extractia sarii in anul 1970, al doi ani dupa inchiderea fostelor mine Moldova Noua si Moldova Veche. Aici la nivelul IX al minei, singurul nivel unde este permis accesului turistilor, este amenajata baza de tratament. Situata la adancimea de 240m si la 138m deasupra nivelului marii,  salina este cautata de bolnavii cu afectiuni pulmonare (astm si bronşită cronică) pentru tratament.

Accesul la baza de tratement se face cu microbuze, distanta fata de punctul de intrare fiind de 3.1 Km.

 

Se recomanda sa imbracati haine groase, deoarece temperatura in salina este de 12ºC indiferent de anotimp.Intrarea in fostele mine Moldova Noua si Moldova Veche – a fost inaugurata in 1891 de Regele Carol I si inchisa in anul 1968.

Culoarele in forma de “clopot” cu inaltimea de 8m.

Biserica Sfanta Varvara (ocrotitoarea minerilor) este singura biserica din Europa, construita in totalitate din sare, aflata la o adincime de 240m.

In salina mai puteti gasi :

  • teren de fotbal- handbal, de baschet si mese de tenis;
  • locuri de joaca pentru copii: tobogane, leagane şi balansoare ;
  • un chiosc alimentar;
  • un muzeu al sarii.

Extractia sarii se face prin perforare si impuscare iar transportul la suprafata cuautobasculante si cu benzi transportoare.


Taguri:

 
 
 

0 Comentarii

 

Lasati un comentariu