Partia de ski Brazi – Izvoare, Maramures

 

Statiunea Izvoare este o statiune climaterica de schi.
Este situata la 926m altitudine, la 27 km de la Baia Mare, judetul Maramures, Transilvania, Romania, pe DJ 183, pe un platou vulcanic, inconjurat de brazi, sub varful Ignis, in partea de SV a Muntilor Gutai.

Aici gasim 4 partii de ski: Pârtia Brazi, Pârtia Cora, Pârtia Izvoare, Pârtia Poiana Soarelui.
Partia de ski Brazi
are un grad de dificultate mic, lungimea de 250m, diferenta de nivel de 35m si nu beneficiaza de iluminare nocturna si zapada artificiala. Altitudinea la plecare este de 910m, iar la sosire de 880m si este deservita de teleschi.

 

Pentru iubitorii muntelui, posibile trasee sunt: cabana Runcu-Piesca, sub culmea Plesca Mare, si cheile Tataru Jui, singurul defileu din tara format in roca de andezit (pe poteca, 3-3 1/2 ore); tinovul ” Taul lui Dumitru” si varful Breaza (pe poteca, 1 -2 ore); varful Ignis (pe poteca, 1-2 ore), cu interesante stanci antropomorfe; pasul Paltin, Izvorul lui Pintea, varful Gutaiul Mare (pe poteca, 5-6 ore).

Statiunea Izvoare are un climat tonic, stimulent, bogat in radiatii ultraviolete si cu o ionizare accentuata a atmosferei, cu conditii excelente de odihna si de recuperare, oferind posibilitatea unei evadari din stresul si aglomeratia urbana.

Partia de ski Izvoare – Baia Mare este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Maramures, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.


Taguri:

 
 
 

3 Comentarii

 
  1. [...] gasim 5 partii de ski: Pârtia Brazi, Pârtia Cora, Pârtia Izvoare 1, Pârtia Izvoare 2, Pârtia Poiana [...]

  2. [...] gasim 4 partii de ski: Pârtia Brazi, Pârtia Cora, Pârtia Izvoare, Pârtia Poiana [...]

  3. [...] gasim 5 partii de ski: Pârtia Brazi, Pârtia Cora, Pârtia Izvoare,  Pârtia Poiana [...]

 

Lasati un comentariu