Partia de ski Parang – Petrosani

 

 Partia de ski Parang este situata in Statiunea Parang, la o distanta de aproximativ 15 km de orasul Petrosani, judetul Hunedoara, Transilvania, Romania. Aceasta reprezinta o destinatie ideala in perioada sezonului rece, intrucat pot fi practicate aici sporturi de iarna, in spatii modern amenajate.

Accesul catre locatie se realizeaza pana in Petrosani pe drumul national DN66, de unde se va urma pentru inca 8 km drumul judetean DJ709 F pana in Zona Rusu. De aici, accesul catre zona alpina Parang se realizeaza printr-un telescaun, al doilea ca lungime din tara, dupa cel de la Borsa.

 

Statiunea Parang are 9 partii: Partia A, Partia BPartia EuroparangPartia Sub TelescaunPartia SaivanePartia CPartia Culoarul PorculuiPartia Intermediar Telescaun Nou si Partia Zidul Mortii.

Partia de ski Parang are un nivel de dificultate medie, o lungime de 2.400m, o altitudine la plecare de 1.685m, iar la sosire 1.073m, este deservita de telescaun si nu beneficiaza de nocturna.

Partie ski Parang este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Apuseni, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.


Taguri:

 
 
 

0 Comentarii

 

Lasati un comentariu