Partia de ski Slalom – Baisoara

 

Statiunea Baisoara este situata in judetul Cluj, Transilvania, Romania, pe culmile ce pleaca spre est din varful Buscat (1676 m), la o altitudine cuprinsa intre 1200m si 1400m. Conturarea actualei statiuni a inceput dupa 1970, cand s-au construit primele case de vacanta.

In zona se pot practica diverse sporturi si jocuri, baza ramanand insa sporturile montane, in special drumetie, schi alpin, schi de tura, ciclism montan, parapanta, in mai mica masura schi fond, alpinism. Aici exista doua partii de schi: Partia Mare si Partia Slalom.

Partia de ski Slalom, sau Partia de Special, are un grad de dificultate ridicat, lungimea de 300m, diferenta de nivel de 30 m si beneficiaza de iluminare nocturna. Este deservita de teleschi (tarif 1,5 lei).
Teleschi Baisoara : Telefon : 0744 647767

Trasee turistice din zona:

Baisoara – Ghetarul de la Scarisoara, Baisoara – Lupsa, Baisoara – Rezervatia Scarita Belioara – Ocolis, Statiunea Baisoara – Satul Baisoara, Statiunea Baisoara – Cabana Muntele Filii.

 

Acces: In statiune se ajunge pe un drum modernizat, ce se desprinde din DJ 107M in Baisoara si urca 10 km pe valea Ierta pana in satul Muntele Baisorii, apoi inca 8 km pana in statiune (Distanta Cluj-Napoca - statiune: 60 km).
Din statiune mai pleaca trei drumuri nemodernizate: unul coboara in valea Vadului, unul urca pana pe Vf. Muntele Mare (1826m, al treilea ca inaltime din Apuseni) si unul coboara in Muntele Baisorii pe paraul Crintului.

Statiunea Baisoara este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Apuseni, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.


Taguri:

 
 
 

0 Comentarii

 

Lasati un comentariu