Partia de Ski Stana de Vale – Bihor

 

Partia de Ski Stana de Vale, judetul Bhor, Crisana, Romania, este de nivel usor, are o lungime 550m si o diferenta de nivel de 80m. Partia este dotata cu teleschi. Amplasata la o altitudine de 1.100 m, pe Valea Iadului, Stana de Vale este una dintre cele mai cautate statiuni de odihna din tara.

Cadrul natural pitoresc oferit de padurile de brazi si ferigi uriase, poienile si pajistile din imprejurimile muntilor Bihorului, constituie principalele puncte de atractie pentru turisti. Factorii pedoclimatici si de vegetatie creeaza conditii optime pentru tratarea afectiunilor respiratorii, a bolilor cardiovasculare si a nevrozelor. Din statiune se fac excursii la cascadele Moara Dracului, Saritoarea Iedutului si la pestera Meziad.

 

De la Stana de Vale se poate parcurge Valea Iadului intinsa pe 42 de km, in al carui perimetru se gaseste lacul de acumulare de la Les, iar in apropiere se afla Pestera cu Apa din Valea Lesului. Statiuneabeneficiaza de nenumarate atractii, dintre care in timpul iernii si o partie de ski cu teleschi.

Insa probabil principala atractie o reprezinta Izvorul Minunilor, despre care legenda spune ca are un efect tamaduitor fiind una dintre cele mai pure si apreciate ape de izvor de la noi din tara.

Alte atractii zonale: Cascada Iadolina, Pesterile Ursilor si Meziad, Boga, Padis si Cetatile Ponorului, Valea Iadului si Pestera cu apa, Coada lacului (Lacul Lesu).

Nocturna: Nu

Zapada artificiala: Nu

Transport: Teleski


Taguri:

 
 
 

0 Comentarii

 

Lasati un comentariu