Pârtia de ski Poiana Soarelui – Izvoare, Maramures

 

Statiunea Izvoare este o statiune climaterica de schi.
Este situata la 926m altitudine, la 27 km de la Baia Marejudetul Maramures, Transilvania, Romania, pe DJ 183, pe un platou vulcanic, inconjurat de brazi, sub varful Ignis, in partea de SV a Muntilor Gutai.

Aici gasim 4 partii de ski: Pârtia Brazi, Pârtia Cora, Pârtia Izvoare,  Pârtia Poiana Soarelui.

Partia de ski Poiana Soarelui are un grad de dificultate mic, lungimea de 365 m, diferenta de nivel de 50 m si beneficiaza de iluminare nocturna, dar nu si de zapada artificiala. Altitudinea la plecare este de 1.025 m, iar la sosire de 950 m. Partia Poiana Soarelui, este deservita de teleschi.

Fiind partie de incepatori se practica numai abonamentele pe toata ziua. Partia este deschisa de la ora 10 la 16; iar cu nocturna functioneaza de la 20 la 21. In functie de cerere, seara se poate prelungi programul.

 

Pentru iubitorii muntelui, posibile trasee sunt: cabana Runcu-Piesca, sub culmea Plesca Mare, si cheile Tataru Jui, singurul defileu din tara format in roca de andezit (pe poteca, 3-3 1/2 ore); tinovul ” Taul lui Dumitru” si varful Breaza (pe poteca, 1 -2 ore); varful Ignis (pe poteca, 1-2 ore), cu interesante stanci antropomorfe; pasul Paltin, Izvorul lui Pintea, varful Gutaiul Mare (pe poteca, 5-6 ore).

Statiunea Izvoare are un climat tonic, stimulent, bogat in radiatii ultraviolete si cu o ionizare accentuata a atmosferei, cu conditii excelente de odihna si de recuperare, oferind posibilitatea unei evadari din stresul si aglomeratia urbana.

Partia de ski Izvoare – Baia Mare este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Maramures, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.


Taguri:

 
 
 

1 Comentarii

 
  1. [...] Aici gasim 4 partii de ski: Pârtia Brazi, Pârtia Cora, Pârtia Izvoare, Pârtia Poiana Soarelui. [...]

 

Lasati un comentariu