Pârtia de ski Rânca – Gorj

 

Partia de Ski Ranca este situata in aproapierea localitatii Novaci, judetul Gorj, Oltenia, Romania, la altitudinea de 1.600m in Muntii Parang, fiind considerata mandria oltenilor din punct de vedere turistic.
La Ranca se gasesc doua partii, una de nivel mediu si una pentru incepatori si o partie special amenajata pentru sanius.

Partia de ski usoara din Ranca este destinata incepatorilor, fiind dotata si cu instalatie de iluminare nocturna. Lungimea partiei este de 650m, diferenta de nivel este de 100m, iar transportul este asigurat de teleschi (capacitate 300 persoane/ora).

Partia de ski medie din Ranca are un nivel de dificultate mediu, lungimea de 550 m si diferenta de nivel de 100 m. Nu beneficiaza de iluminare nocturna si zapada artificiala. Transportul este asigurat de teleschi.

Zapada abundenta de pe parcursul anului, precum si frumusetile naturale ale locului au facut din aceasta statiune un important punct de reper al turismului regional.
Se are in vedere realizarea a patru noi partii de ski si a unei instalatii de transport pe cablu pe Varful Papusa.

 

Statiunea Ranca este considerata zona cu cel mai mare potential turistic de iarna, nevalorificat, insa, in Romania.

Acces: Pentru a ajunge la Ranca trebuie intai sa ajungeti in orasul Novaci, distanta dintre Ranca si Novaci fiind de 18 km de drum modernizat. Privelistea, absolut magnifica, zapada multa si aerul de munte reprezinta o atractie pentru schiori, care in fiecare week-end iau cu asalt localitatea gorjeana.

Partia de ski Ranca este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Transalpina, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.


Taguri:

 
 
 

0 Comentarii

 

Lasati un comentariu