Poiana lui Stanga – Giurgiu

 

 

Poiana lui Stanga este o localitate in judetul Giurgiu, Muntenia, Romania, din cadrul comunei Vânătorii Mici. Este situat la 33 Km de Bucuresti, pe autostrada A1, la Km 44. Exista vreo 700 de locuitori, majoritatea copii, natalitatea fiind printre cele mai mari din tara. Se pare ca aerul foarte curat are o mare influenta asupra natalitatii.

Satul este situat in mijlocul padurii de stejari ce face parte din vechii codrii ai Vlasiei, preferati in epocile anterioare de haiducii ce atacau carele cu marfuri ce mergeau spre Targoviste, Istanbul sau Bucuresti.Legenda spune ca in aceasta poiana, haiducul Stanga si ceata sa imparteau bogatele prazi, iar ulterior au infiintat satul ce a luat numele capeteniei.

 

In prezent, oamenii lucreaza preponderent in agricultura sau in constructii, capitala fiind foarte aproape, dar neexercitand o influenta economica prea puternica. Satul pare uitat de lume, arhaic si patriarhal. Poate acesta este motivul pentru care tot mai multi bucuresteni incearca sa se stabileasca aici. Accesul la plaja bine intretinuta a Argesului si la cararile din padure, favorabila plimbarilor pe jos sau cu bicicleta, il fac un loc preferat pentru finalurile de saptamana.

 


Taguri:

 
 
 

0 Comentarii

 

Lasati un comentariu