Zimbraria „Dragos Voda” – Targu Neamt

 

In zona Targu Neamt, una dintre cele mai indragite atractii, mai ales pentru cei mici, este Zimbraria „Dragos Voda”, unde aveti ocazia sa vedeti un animal care a disparut din tara noastra, dar a fost reintrodus ulterior in circuit: zimbrul. Pe langa zimbri, mai este amenajata si o mini gradina zoologica, unde traiesc cativa cerbi lopatari si carpatini, o caprioara si un urs.

Rezervatia de zimbri si fauna carpatica „Dragos Voda” este situata in apropierea orasului Targu Neamt, in zona comunei Vanatori Neamt, judetul Neamt, Moldova, Romania, iar cel mai apropiat drum de acces este DN 15. In fata intrarii exista o parcare unde va puteti lasa masina fara griji.

 

Zimbraria face parte de fapt din Rezervatia Naturala Vanatori Neamt, o arie protejata ce se intinde pe o suprafata de aproape 31.000 hectare si care mai cuprinde si alte obiective turistice, cum ar fi Padurea de Argint sau Codrii de Arama. Desi a fost infiintata in anul 1968, primele exemplare de zimbri au fost aduse abia 2 ani mai tarziu din Polonia. In prezent, parcul se mandreste cu 21 de zimbri, dintre care numai 4 pot fi vazuti de turisti in tarcurile special amenajate.  Restul sunt tinuti in parcul de aclimatizare, mult mare mare (180 hectare),

unde zimbrii traiesc in regim de semilibertate, in sensul ca se hranesc singuri.

De altfel, ideea acestei rezervatii este ca, pe masura ce populatia de zimbri creste, acestia se fie reintrodusi in mediul lor natural, pentru a repopula padurile din aceasta zona.


Taguri:

 
 
 

0 Comentarii

 

Lasati un comentariu